[responsive_menu_pro]

Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| onsdag 03. okt, 2018 08:50 | opdateret 07. okt, 2019 kl. 9:54 | 0 Kommentarer

Er du til danske serier, så er flere nye på vej her i oktober. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder

Minkavlerne – ny dansk TV 2 Zulu serie fra 1. september

Minkavlerne TV 2 Zulu Fotos: Foto: Per Arnesen/TV 2
TV 2 Zulu TV 2 Play søndag 01/09/19 TV 2 Zulu kl. 23:00
01-09-2019 23:00:00 Europe/Copenhagen Minkavlerne – ny dansk TV 2 Zulu serie fra 1. september

Ny dansk komedieserie på TV 2 ZULU om en nordjysk familie med alt for meget ulovligt krudt, en kjøbenhavner på afveje og uheldig kærlighed. Premiere søndag 1. september klokken 23.00 – lige efter ‘ZULU Comedy Galla

TV 2 Zulu TV 2 Play

TV 2 Zulu har sat premieredato på deres nye danske komedieserie, Minkavlerne, om en nordjysk familie med alt for meget ulovligt krudt, en kjøbenhavner på afveje og uheldig kærlighed.

I Nordjylland bor Niller og Gerda med deres to voksne sønner, Martin og Allan, som midlertidigt har overtaget driften af familiens minkfarm, mens Niller er sygemeldt. Familiens yngste søn, Jakob, bor i København, hvor han læser på universitetet.

Familien kæmper for at få minkfarmen til at løbe rundt, så Martin, der forgæves higer efter sin fars anerkendelse, og Allan må tænke kreativt. De forsøger derfor at sælge et stort parti ulovlige kanonslag, men handlen går ikke som forventet. Tilbage står de med et stort tab og en container fyldt med krudt, der truer med at sprænge farmen i luften, og som ingen må opdage.

En sen aften kommer Allan til at skyde en stangstiv mand fra Ringsted, som har forvildet sig ind på farmen, og som Allan forveksler med en dyreaktivist. Manden overlever, men Martin og Allan går i panik ved tanken om at blive knaldet med 800 kilo ulovligt krudt og spærrer derfor manden inde i containeren, uden at ane hvad de stiller op med ham. Situationen bliver kun værre, da deres lillebror, Jakob, pludselig melder sin ankomst på gården.

Jakob er anderledes end sine brødre. Han er mors dreng, læser oplevelsesøkonomi og er tydeligvis mere retskaffen end både Martin og Allan. Deres far, Niller, håber på, at vidunderbarnet Jakob vil overtage minkfarmen, når han har færdiggjort sin uddannelse, men den er Jakob ikke helt med på – det har han bare glemt at fortælle sin far. Allan og Martin har stadig ikke tilgivet Jakob for den gang, han meldte Martin for spritkørsel, og det sidste, de har behov for, er, at moralens vogter opdager, hvad de har gang i.

Deres bror har dog travlt med at skjule sig i Nordjylland for kæresten i København. Og før han ser sig om, forelsker han sig hovedkulds i egnens smukke dyrlæge Maria. De to har overraskende meget til fælles, og da Maria også forelsker sig i Jakob, burde det være opskriften på en lykkelig kærlighedshistorie. Det er det bare ikke…

Video Thumbnail
Minkavlerne_40
TV 2 Zulu har sat premieredato på deres nye danske komedieserie, Minkavlerne, om en nordjysk familie med alt for meget ulovligt krudt, en kjøbenhavner på afveje og uheldig kærlighed. I Nordjylland bor Niller og Gerda med deres to voksne sønner, Martin og Allan, som midlertidigt har overtaget driften

DNA – ny dansk serie - se trailer her

DNA TV 2 serie 2019 Foto: TV 2
TV 2 TV 2 Play 8 Afsnit Fra mandag 09/09/19 TV 2 kl. 20:00
09-09-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen DNA – ny dansk serie - se trailer her

TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen

TV 2 TV 2 Play

Så er efterårs tv-sæsonen ved for alvor at komme i gang. TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen.

Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) er efterforsker ved Vestegnen Politi og gift med Maria (Johanne Louise Schmidt), der efter barsel med parrets datter skal tilbage på job.

Netop som Rolf kan se frem til et par dage alene med datteren, kalder arbejdet: En lille pige, Minna, er blevet kidnappet fra en vuggestue i Brøndby. Efterlysningen sendes ud i hele Europa, og efter et tip fra Polen beslutter Rolf at tage afsted og tale med et vidne. En efterårsstorm raser, og da Maria er i London, og barnepigen ikke kan nå frem, tager Rolf datteren med.

Rolfs kollega Jarl Skaubo (Nicolas Bro) tilbyder sin hjælp, og sammen når de den sidste færge til Rostock. Rolf bliver søsyg og går på toilettet, men da han kommer tilbage, er datteren forsvundet.

Fejl i DNA-register

Fem år senere møder vi igen Rolf, der efter tabet af sin datter er blevet skilt og nu er landbetjent i Nordjylland. Her møder han den unge politiassistent Neel (Olivia Joof) i forbindelse med en sag, der overraskende viser sig at afsløre en systemfejl i Rigspolitiets DNA-register. Fejlen går mange år tilbage og omfatter hundredvis af sager og fører til en genåbning af Minna-sagen, der aldrig blev opklaret. Nye spor forbinder sagen med et drab begået i Frankrig, og i samarbejde med den erfarne franske efterforsker Claire Bobain (Charlotte Rampling) tager Rolf tilbage til Polen for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang. Men Rolf har en skjult dagsorden: Han håber endelig at finde ud af, hvad der skete med hans egen datter.

Sporene krydses

Samtidig følger vi den unge polske pige Julita (Zofia Wichlacz), der er gravid og alene efter at have mistet sin forlovede i en trafikulykke. I forbindelse med fødslen søger hun hjælp på et kloster, men da nonnerne fortæller hende, at barnet er dødfødt, tror hun dem ikke. Og Julita begynder en desperat søgen efter sin datter. En søgen, der betyder, at Rolf og Julitas spor krydses.

Serie på otte afsnit

’DNA’ er på otte afsnit og er skrevet af Torleif Hoppe, der tidligere har været medforfatter af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’.

På rollelisten ses desuden Louise Mieritz, Trine Pallesen, Anders Heinrichsen, Sigurd Holmen Le Dous og Maria Erwolter m.fl. Du kan læse uddybende om de enkelte karakterer i vores artikel her

Episoder frigives på Play fredagen før afsnittet vises på TV 2.

DNA - ny dansk serie
Så er efterårs tv-sæsonen ved for alvor at komme i gang. TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen. Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) er efterforsker ved Vestegnen Politi og gift med Maria (Johanne Louis

Fred til Lands – ny dansk DR1 serie

Fred til Lands DR1 serie
DR1 DR TV søndag 06/10/19 DR1 kl. 20:00
06-10-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen Fred til Lands – ny dansk DR1 serie

DR’s nye søndagsdrama Fred til Lands er en psykologisk thriller-serie, der udspiller sig i den danske provinsby Ebberup.

DR1 DR TV

Fred til lands’ er en psykologisk thriller-serie, der udspiller sig i den danske provinsby Ebberup. På overfladen er byen som de fleste andre små hyggelige provinsbyer, man finder rundt omkring i landet. Lokalmiljøet i Ebberup er bygget op omkring fællesskabet, skolen og Ballings kyllingefarm, hvor otte millioner kyllinger hvert år lever og dør. Det er landbrug, der møder industri – i en civilisation, der prøver at tæmme naturen.

Ebberup er ikke alverden, men for de mennesker der bor her, er det et hjem. Her har de bosat sig i håbet om at finde et liv, som måske ikke er perfekt, men som er godt. De fleste af byens indbyggere bærer med sig mindet om en tid, der var mere uskyldig; hvor sommeraftenerne var uendelige, hvor livet var lyst og man ikke skulle bekymre sig om finanskriser, global opvarmning og terror. Hvor man ikke skulle bekymre sig om Mike.

Mike er den lokale plageånd. En ung mand, som terroriserer byen og optræder uden grænser, uden moral. Som har dræbt en uskyldig dreng og er sluppet afsted med det. I hvert fald indtil seriens første afsnit, hvor fem indbyggere mødes. Fem meget forskellige mænd og kvinder med den ene ting til fælles, at Mike er ved at ødelægge deres liv. De beslutter at forsøge at gennemføre det perfekte mord, der kan fordrive ondskaben fra Ebberup og føre dem tilbage til en bedre tid.

Morten Hee Andersen spiller Mike i serien. Mike er byens bølle, som terroriserer byens beboere og som tilsyneladende er sluppet afsted med at have slået en uskyldig dreng ihjel.

På rollelisten optræder også Dar Salim, der spiller en mand, som efter bedste evne har integreret sig i det lille samfund. Også Lene Maria Christensen er med i serien.

Du kan streame det nye afsnit af Fred til Lands allerede fra søndag morgen her

Se trailer for Fred til Lands på DR1

Video Thumbnail
Fred til Lands - ny dansk DR1 serie
’Fred til lands’ er en psykologisk thriller-serie, der udspiller sig i den danske provinsby Ebberup. På overfladen er byen som de fleste andre små hyggelige provinsbyer, man finder rundt omkring i landet. Lokalmiljøet i Ebberup er bygget op omkring fællesskabet, skolen og Ballings kyllingefarm, hvor

Doggystyle – sæson 2

Doggystyle sæson 2 Asta DRTV Foto: Valdemar Cold Winge Leisner
DR TV søndag 13/10/19
13-10-2019 06:00:00 Europe/Copenhagen Doggystyle – sæson 2

Ungdomsserien ‘Doggystyle’ fik en overvældende modtagelse i 2018, hvor den var blandt de mest streamede serier på DRTV. Nu er serien tilbage med en sæson 2, der får premiere på søndag den 13. oktober på DRTV – og den 16. oktober på DR3.

DR TV

Ungdomsserien ‘Doggystyle’ fik en overvældende modtagelse i 2018, hvor den var blandt de mest streamede serier på DRTV. Nu er serien tilbage med en sæson 2, der får premiere på søndag den 13. oktober på DRTV – og den 16. oktober på DR3.

I ‘Doggystyle 2’ følger vi Asta, veninden Jose og søsteren Ida lidt tid efter, vi slap dem i første sæson. Asta er forelsket i Bjarke, men bange for at gro fast på Odden. Samtidig er kærligheden truet af en tredje part, nemlig moderen til Bjarkes datter. Jose kæmper med sit destruktive forhold til Niklas og finder sig selv i en livsomvæltende situation, som bringer hende tættere på Asta. Kærligheden er svær og ubeslutsom for dem begge, men venskabet er for evigt, og sammen kan Asta og Jose støtte hinanden – i deres famlen efter kærlighed og selvrespekt. Ved siden af udlever Ida en frigørelsesproces, som udfordrer familiens opfattelse af sig selv og hinanden, men ikke mindst står i skarp kontrast til Astas mangel på handlekraft.

De unge seere tog ‘Doggystyle 1′ – med undertitlen ’Når livet tager dig bagfra’ – til sig, da de henover ti afsnit á cirka 10 minutter gennemlevede Astas skuespillerdrømme, provinskuller og insta-opdateringer, mens hun måtte lægge storbylivet bag sig og flytte hjem til forældrene i Odsherred.

Hovedforfatter og instruktør Anna Emma Haudal fortæller om den nye sæson:

”Doggystyle 2’ lægger op til mere drama, end vi så det i sæson 1. Afsnittene er blevet længere, og det giver mere plads til at udfolde dramaet. Det er min intention, at ‘Doggystyle’ skal tale ind i en generation, der er påvirket af angsten for at føle sig ligegyldig og drømmen om at høre til. Serien handler om at ville elskes af verden og hinanden, og omdrejningspunktet for de fleste karakterer er at turde give efter for forandring.

‘Doggystyle 2’ berører også undertemaer som undertrykkelse, køn og seksualitet, når vi følger Astas, Joses og Idas snoede veje i hvert deres forsøg på at ville kærligheden og være tro mod dem selv.

Anna Emma Haudal har både skrevet og instrueret ‘Doggystyle’-serien, der er produceret af DR Drama og optaget i Odsherred. I hovedrollen som Asta ses Rosemarie Mosbæk. Derudover medvirker blandt andre Josephine Park (Jose), Sarah Juel Werner (Ida) og Jeppe Ellegaard Marling (Bjarke).

‘Doggystyle 2’ består af otte afsnit á cirka 20 minutter. Serien får premiere søndag den 13. oktober klokken 6.00 på DRTV og på DR3 onsdag den 16. oktober klokken 21.30. Herefter vises et afsnit om ugen samme ugedag/tidspunkt på hver platform.

Hovedforfatter og instruktør Anna Emma Haudal

Anna Emma Haudal er opvokset i det – efter eget udsagn – stille, men magiske Odsherred, hvor der er langt imellem husene og plads til at udvikle de bedste og værste sider af sig selv. Drivkraften i hendes forfatterskab kommer fra en søgen efter sandheden om mennesket, og en stor kærlighed til menneskelige mekanikker, følelsesmønstre, fejl og fascinationer.

Karakterer skal have ekstra meget karakter, og hun gider sjældent tale om plots. Anna Emma blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2015 og har siden skrevet og instrueret ‘Doggystyle’ 1 og 2 (2018/19), kortfilmen ‘Sofa’ (2016), og været episodeforfatter på ‘Theo og Den Magiske Talismand’ (2018) samt ‘Sjit Happens 5’ (2017).

Anna Emma Haudal har modtaget Soundvenues Fremtidspris 2018 og Dramatikernes talentpris 2017. ‘Doggystyle’ sæson 1 fik to Robert’er for årets korte tv-serie og årets birolle i en tv-serie. I øjeblikket færdiggør Anna Emma ‘Doggystyle 2’ og arbejder samtidig på sin spillefilmsdebut, der også har en ung hovedkarakter og handler om at turde elske sig selv og hinanden.

Video Thumbnail
Doggystyle - sæson 2
Ungdomsserien 'Doggystyle' fik en overvældende modtagelse i 2018, hvor den var blandt de mest streamede serier på DRTV. Nu er serien tilbage med en sæson 2, der får premiere på søndag den 13. oktober på DRTV - og den 16. oktober på DR3. I 'Doggystyle 2' følger vi Asta, veninden Jose og søsteren Ida

Kemohjerne – dansk serie i anledning af Knæk Cancer ugen

Kemohjerne TV 2 Play Foto: Yannick Wolff / TV 2
TV 2 Play lørdag 19/10/19
19-10-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen Kemohjerne – dansk serie i anledning af Knæk Cancer ugen

TV 2s streamingtjeneste TV 2 Play har taget et særligt initiativ i forbindelse med Knæk Cancer ugen, og produceret fiktionsserien ’Kemohjerne’ i fem afsnit. De første to afsnit kan ses på TV 2 PLAY lørdag 19. oktober og serien vises også på TV 2

TV 2 Play

TV 2s streamingtjeneste TV 2 Play har taget et særligt initiativ i forbindelse med Knæk Cancer ugen, og produceret fiktionsserien ’Kemohjerne’ i fem afsnit. De første to afsnit kan ses på TV 2 PLAY lørdag 19. oktober, og de tre sidste afsnit følger i dagene derefter. Mandag og tirsdag i uge 43 vises alle fem afsnit på TV 2s hovedkanal i den sene aftenflade, mandag fra kl. 23:00.

I Kemohjerne serien møder vi Oliver på 28 år. Han studerer, hygger sig og drikker øl med vennerne, og så er han lige begyndt at date Signe. Han lever kort sagt et ret perfekt liv, da en scanning på Rigshospitalet vender op og ned på alting. Hvad han troede var lidt ondt i ryggen, viser sig at være testikelkræft. Og fra det ene øjeblik til det andet, handler livet ikke længere om, hvad han har, men om alt det, han kan miste: Signe, sig selv – og måske livet.

I hovedrollen som Oliver ses Adam Ild Rohweder, der blandet andet har haft spillet med i filmene ’Skammerens datter’, ’Guldkysten’ og ’Antboy 3’. Olivers far spilles af Jens Jørn Spottag, som også er kendt fra blandt andet ’Sygeplejeskolen’, ’Ser du månen, Daniel’, ’Arvingerne’ og ’Der kommer en dag’.

I serien kan du også opleve skuespillerne Stephanie Nguyen, Ditte Gråbøl, Mathilde Passer, Claus Flygare, Karoline Brygmann m.fl. Serien er produceret af SPLAY ONE for TV 2 og med støtte fra Kræftens Bekæmpelse.

Store Lars – nye TV3 og Viaplay serie med Lars Hjortshøj har fået premieredato

Store Lars TV3 Viaplay
TV3 Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis 8 Afsnit Fra torsdag 24/10/19 TV3 kl. 21:00
24-10-2019 21:00:00 Europe/Copenhagen Store Lars – nye TV3 og Viaplay serie med Lars Hjortshøj har fået premieredato

Der er snart en ny komedieserie på skærmen med Lars Hjortshøj, Martin Brygman, Ellen Hillingsø og Julie Agnete Vang. Store Lars har premiere på TV3 og Viaplay torsdag den 24. oktober

TV3 Viaplay

Hvor mange benspænd kan man lave for sig selv i jagten på succes, selv om den ægte succes – kærligheden – befinder sig lige foran næsen på én? Ret mange vil det vise sig, når den romantiske komedieserie ‘Store Lars’, med Lars Hjortshøj i hovedrollen, har premiere på TV3 og Viaplay torsdag den 24. oktober.

I Originalserien, som balancerer mellem fiktion og virkelighed, flankeres Lars Hjortshøj af Ellen Hillingsø, Martin Brygmann, Julie Agnete Vang og en perlerække af andre kendte personligheder, der kan opleves i mere eller mindre virkelighedstro udgaver af sig selv.

Den 24. oktober skal seerne gøre sig klar til at lære ‘Store Lars’ at kende – for Lars Hjortshøj er træt af at være ‘Lille Lars’. Træt af småfjollede roller med et dumt skæg og skumle jobs; træt af at være en mand der er gået i stå midt i livet og aldrig har fået den respekt, han fortjener. Derfor kaster Lars sig nu ud i en række projekter i forsøget på at opnå virkelig anerkendelse.

Lars Hjortshøj er selv en af hovedforfatterne bag ‘Store Lars’, og han fortæller om serien:

” ‘Store Lars’ er en skæv romantisk komedie om at miste sig selv i jagten på anerkendelse alle de forkerte steder. Jeg har erfaret fra mit eget liv, at man skal træffe sine egne valg – men det er jo som regel de dårlige beslutninger, der skaber de sjoveste øjeblikke. Og heldigvis har kærligheden og andre mennesker det med at gribe forstyrrende ind, når man har allermest travlt med sig selv.”

I ‘Store Lars’ får kærligheden også sneget sig ind, da Lars møder skuespilleren Julie (Julie Agnete Vang), der driver et børneteater. Julie har besluttet at få barn med en donor, og Lars øjner chancen for, at han kan blive donoren og vinde Julies hjerte. På samme tid får Lars’ ambitioner om at blive ‘Store Lars’ imidlertid rodet ham ud i en række håbløse projekter, og resultatet er, at han igen og igen havner i absurde og vanvittige situationer – i stedet for at se de muligheder, der er lige foran næsen på ham.

Ligesom komediehits som ‘Curb Your Enthusiasm’, ‘Klovn’ og ‘Undskyld, Norge’ er ‘Store Lars’ en serie, hvor grænsen mellem fiktion og virkelighed flyder ud, og hvor vi møder en række velkendte personligheder i en fiktiv version af sig selv. Ellen Hillingsø har rollen som Lars’ flamboyante ekskone Ellen, mens Martin Brygmann spiller Lars’ ven og nabo, den altid Fætter Højben-heldige Martin, hvis gode råd ikke altid er så gode. Af andre navne, seerne kan glæde sig til at møde i ‘Store Lars’, kan nævnes Dejan ?uki?, Preben Elkjær, Nikolaj Koppel, Lars Seier, Camilla Martin, Martin Jørgensen, Linda P, Rane Willerslev og Jan Gintberg.

“Lars Hjortshøj er en af Danmarks største komikere, og vi er derfor både glade og stolte over nu at kunne tilføje hans nyeste komedieserie til Viaplays udbud af kvalitetsserier. ‘Store Lars’ byder på en god historie, uforglemmeligt pinlige øjeblikke og også på ægte romantik, og vi forventer, at serien vil kunne finde vej til et bredt publikum,” siger Flemming Fjeldgaard, Head of Viaplay.

Søren Frellesen, Maj Bovin og Lars Hjortshøj er hovedforfattere til ’Store Lars’, og Morten BH er instruktør.

‘Store Lars’ produceres af Monday

Forhøret - Se første teaser til ny dansk Viaplay storserie

Forhøret Viaplay
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis fredag 15/11/19
15-11-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen Forhøret - Se første teaser til ny dansk Viaplay storserie

FORHØRET får premiere på Viaplay i hele Norden fredag d. 15. november. Med navne som Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, David Dencik, Søren Malling, Lars Ranthe

Viaplay

Christoffer Boe (Journal 64, Kriger) er på vej med sin nye psykologiske krimiserie FORHØRET. De danske seere kan se frem til at se et stjernespækket cast, med hovedrolleindehaver Ulrich Thomsen og en perlerække af medskuespillere, der inkluderer Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, David Dencik, Søren Malling, Lars Ranthe, Clara Rosager, Katrine Greis-Rosenthal og Alma Ekehed Thomsen på rollelisten.

Serien får premiere på Viaplay fredag d. 15. november. Med frigivelsen af den første teaser i dag kan seerne få et lille sneak peek ind i det univers, som FORHØRET udspiller sig i.

Serien følger efterforskeren Bjørn (Ulrich Thomsen), der dykker dybere og dybere ned i Københavns underverden i jagten på sin datters morder. Forslået, rasende og sorgfuld begynder Bjørn at kortlægge det sidste døgn i datterens liv. Det sender ham på en vanvittig rejse gennem natten, hvor han møder de mennesker, der hver især betød noget afgørende for hans datter, og som afslører et net af sandheder, løgne og kriminelle handlinger, som er vævet ind i hendes og Bjørns eget liv.

I dag løfter Viaplay sløret for den første teaser og giver seerne et lille indblik i det helt specielle univers, som FORHØRET er bygget op om omkring. Serien er helt unik, da hvert afsnit udspiller sig i dialogen mellem to mennesker – det er den dramatiske kamp mellem to sind, vi er vidner til, og det giver en fortættet og anderledes stemning.

På den visuelle side er Christoffer Boe kendt for sin stærke stil, og i FORHØRET tager han skridtet videre, hvor alt er fint-slebent ned til mindste detalje. FORHØRET er en æstetisk rejse igennem seriens otte episoder, otte forhør, i jagten på at finde morderen.

FORHØRET får premiere på Viaplay i hele Norden fredag d. 15. november. Alle otte episoder frigives på samme tid. Serien er skabt og instrueret af Christoffer Boe og skrevet i samarbejde med Jakob Weis.

FORHØRET er produceret af Jonas Allen og Peter Bose fra Miso Film og distribueres internationalt af Fremantle.

Video Thumbnail
Forhøret | Teaser 1 | A Viaplay Original
Christoffer Boe (Journal 64, Kriger) er på vej med sin nye psykologiske krimiserie FORHØRET. De danske seere kan se frem til at se et stjernespækket cast, med hovedrolleindehaver Ulrich Thomsen og en perlerække af medskuespillere, der inkluderer Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, David

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

 

Mellem os TV 2

I de to danske hovedroller ses Lærke Winther og Johannes Nymark (forrest), mens det norske par spilles af Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen.
Foto: Christian Geisnæs / TV 2

Mellem os

TV 2 har i 2019 premiere på den nye dansk-norske dramaserie ’Mellem os’ om det moderne parforhold. Her følger vi to par – herunder det danske par spillet af Lærke Winther og Johannes Nymark – der drømmer om den store og evige kærlighed, men som også påvirkes af eksempelvis en ekskæreste, utroskab, uopfyldte drømme og en graviditet, der bare ikke kommer.

Doggystyle (sæson 2), DR3

DR’s ungdomsserie Doggystyle er bekræftet for endnu en sæson. Her skulle afsnittene i øvrigt blive lidt længere har vi hørt.

Dan Sommerdal TV 2 Charlie krimi

De tre største roller i ‘Dan Sommerdahl’ (fra venstre): André Babikian er efterforskningsassistent Flemming Torp, Laura Drasbæk spiller chefkriminaltekniker Marianne Sommerdahl og Peter Mygind i rollen som Dan Sommerdahl. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Dan Sommerdahl – ny dansk TV 2 Charlie krimi

Helsingør bliver rammen om TV 2 CHARLIEs første egenproducerede krimiserie, ’Dan Sommerdahl’. Optagelserne blev indledt mandag 6. maj i den nordsjællandske by ved Øresund, som hele sommeren og frem til 20. september vil være den levende ramme, som serien udspiller sig i.CHARLIE-serien, der er inspireret af bestsellerforfatteren Anna Grues krimier om ’Den skaldede detektiv’, har Peter Mygind i hovedrollen som Dan Sommerdahl – en højt respekteret politiefterforsker, som engagerer sig stærkt i opklaringen af byens store kriminalsager. Men engagementet har en pris for Dans privatliv.

Hans hustru, Marianne Sommerdahl (spillet af Laura Drasbæk), er chefkriminaltekniker på samme politistation som sin mand. Her arbejder også deres fælles kollega og ven, efterforskningsassistent Flemming Torp (André Babikian), der har været hemmeligt forelsket i Marianne siden ungdommen.Da Dan Sommerdahl bliver mødt af Mariannes ønske om skilsmisse, vokser hans problemer, og det samme gør den anspændte stemning i efterforskningsafdelingen. Her er tre hovedpersoner fanget på samme arbejdsplads, mens hemmeligheder af lykke og sorg udspiller sig i det skjulte trekantsdrama.

Tynd is

Tynd is er en kommende nordisk C More serie. Nicolas Bro, Nukâka Coster-Waldau og Iben Dorner er blandt de danske navne, der pryder rollelisten på den nordiske og klimaaktuelle serie ’Tynd is’.

Et forskningsfartøj bliver angrebet ud for Grønlands kyst, samtidig med at Arktisk råd forsøger at blive enig om en aftale, der forbyder miljøskadelige olieboringer i regionen. Bag aftalen står den svenske udenrigsminister Elsa Engström (Lena Endre). Hendes politiske rådgiver Viktor (Alexander Karim) er ombord på skibet, og angrebet besværliggør aftalen, og hjemme i Sverige starter en kamp mod uret for Säpo-agenten Liv Hermansson (Bianca Kronlöf), som er gravid med Viktors barn.

Premiere i 2020.

Hånd i Hånd – sæson 2

Optagelserne til sæson 2 af den populære TV3 og Viaplay serie HÅND I HÅND er i gang. I denne sæson møder vi igen Anders og Lise, et år efter de har valgt at blive skilt. Trods deres beslutning om at gå fra hinanden, ender de alligevel i seng sammen. Anders’ nye kæreste Marie er ude at rejse, så Lise og Anders er nødsaget til at ?nde svar på deres genopdagede følelser, inden Marie kommer hjem en uge senere. Lise og Anders vælger derfor at søge hjælp hos deres tidligere parterapeut. I terapien gennemgår de året, der er gået, hvor de har kæmpet med, hvem de hver især er blevet – uden hinanden. Hvad det har betydet for dating-livet. Hvordan de har tacklet misforståelser, nye familiemedlemmer og alt det, som nu engang følger med en skilsmissepakke. Det store spørgsmål er om de tør satse på hinanden igen. Skal de give kærligheden en ny, men risikabel chance? Eller forblive de perfekte skilsmisseforældre for datteren, Alba?

Parret Lise og Anders spilles af Esben Dalgaard (Hacker, Bedrag, Tinka 2) og Ditte Ylva Olsen (Dicte). Parterapeuten spilles af Rasmus Bjerg. Desuden medvirker Birthe Neumann, Peter Gantzler, Stephania Potalivo, Tommy Kenter, Peter Zandersen, Marie Boda og Neel Rønholt.

Sæson 2 får premiere i foråret 2020.

Efterforskningen – ny TV 2 serie

Efterforskningen TV 2 serie

Pilou Asbæk og Søren Malling som henholdsvis anklager Jakob Buch Jepsen og drabschef Jens Møller i Tobas Lindholms ‘Efterforksningen’. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

’Efterforskningen’, der bliver på i alt seks afsnit, ventes at få premiere i efteråret 2020. Serien, der på engelsk har fået titlen ’The Investigation’, produceres af Miso Film i co-produktion med Outline Film for TV 2 DANMARK, SVT og Viaplay med støtte fra Public Service Puljen og Copenhagen Film Fund.

Serien, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, vil give et unikt indblik i Jens Møller og Københavns Politis imponerende og komplekse efterforskning, der førte til opklaringen af drabet på den svenske journalist Kim Wall. Serien er blevet til i tæt samarbejde med Jens Møller selv og Kim Walls forældre.

Det er et imponerende cast, der spiller med i ’Efterforskningen’, og udover Søren Malling i rollen som drabschef Jens Møller medvirker store navne som Pilou Asbæk (’Krigen’, ’Kapringen’, ’Game of Thrones’), der spiller anklager Jakob Buch-Jepsen, mens rollerne som Ingrid og Joachim Wall spilles af to af Sveriges helt store stjerner Pernilla August (’Star Wars’, ’Arvingerne’, ’Kursk’, ’Den gode vilje’) og Rolf Lassgård (’Manden de kaldte Ove’, ’Efter brylluppet’, ’Jægerne’).

Derudover medvirker Laura Christensen (’Gidseltagningen’), Charlotte Munck (’Mens vi lever’), Henrik Birch (’Klumpfisken’), Hans Henrik Clemensen (’Herrens Veje’), Dulfi Al-Jabouri (’Underverden’) og Anders Juul (’Badehotellet’).

Grow – TV 2 Zulu serie på vej

Optagelserne til Misam, Mehdi og Milad Avaz' første tv-serie er netop gået i gang. Spændingsserien, der har arbejdstitlen 'Grow', forventes at få premiere på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU i 2020.

Sebastian Jessen spiller rollen som Jakob, der er politibetjent i Avaz-brødrenes kommende tv-serie med arbejdstitlen ’Grow’.Foto: Emilia Staugaard / TV 2

Optagelserne til Misam, Mehdi og Milad Avaz’ første tv-serie er netop gået i gang. Spændingsserien, der har arbejdstitlen ‘Grow’, forventes at få premiere på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU i 2020.

I spændingsserien, der har arbejdstitlen ‘Grow’, sætter den nyuddannede børsmægler Adam sig for at danne Danmarks største narkokartel, efter han oplever magten og den hurtige anerkendelse i narkomiljøet. Men i vejen står politiet, Justitsministeriet, rockere, indvandrerbander og hans egen bror. Broderen Jakob er politibetjent og bliver rekrutteret til politiets antinarkotika-tjeneste, hvor han får mulighed for at gøre en forskel. Men Jakob er i konstant kamp med sin egen fortid.

Badehotellet – sæson 7 i 2020

Skaberne af ‘Badehotellet’ fortæller at serien vender tilbage i en syvende sæson til næste år.

– Det var ikke nogen svær beslutning at tage med den opbakning, ‘Badehotellet’ har hos seerne. Vi var spændte på, om de ville være med, da vi valgte at springe seks år frem i handlingen, men det har de jo virkelig været, fortæller Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV 2.

Når tv-serien vender tilbage i 2020, vil den foregå under begyndelsen af en af de mest dystre perioder i danmarkshistorien, nemlig under besættelsen.

– Vi sprang netop i tiden for at komme op i nærheden af besættelsen og måske ind i den. Det kommer vi så med næste sæson, der udspiller sig i sommeren 1940, nogle få måneder efter at Danmark er blevet besat af Hitlers tropper, siger forfatterne og fortsætter:

– Straks blev der indført kørselsforbud, rationeringsmærker og mørkelægning, men i stedet for at grave sig ned i depression reagerede danskerne med en trodsig løssluppenhed denne første sommer under besættelsen. Biografer, revyer og restauranter havde travlt som aldrig før. Og tyskerne skulle fanden gale mig heller ikke bestemme, om vi skulle på badeferie, selv om bilen måtte blive hjemme.

Rita – ny sæson på TV 2 i 2020

Rita, Danmarks dejligste og mest politisk ukorrekte lærer – i hvert fald på skærmen – vender tilbage næste år med en ny sæson.

Optagelserne til den nye og femte sæson går i gang i begyndelsen af september, og i hovedrollen møder vi naturligvis igen Mille Dinesen.

Gensyn med Mille og de andre
– Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at lave en ny sæson af ‘Rita’, og det er skønt endelig at kunne fortælle det. Jeg mærker stadig en meget stor interesse for serien fra både danske og internationale fans, som jeg er i kontakt med, og så er Rita bare sådan en skøn kvinde, som jeg holder virkelig meget af at spille, siger Mille Dinesen.

Udover Mille Dinesen i rollen som Rita, bliver det blandt andet også til et gensyn med resten af det velkendte cast, nemlig Lise Baastrup (Hjørdis), Ellen Hillingsø (Helle), Carsten Bjørnlund (Rasmus), Peter Gantzler (Niels) og Nikolaj Groth (Jeppe).

Når støvet har lagt sig – nyt DR1 drama

Fra januar 2020 viser DR søndagsdramaserien ’Når støvet har lagt sig’. Det er et multiplot-drama om otte meget forskellige mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter et tragisk terrorangreb rammer Danmark. Det er en serie om den sammenhængskraft, der forbinder os, og de handlinger, der truer med at splitte os ad. For hvad sker der i det enkelte menneske og i samfundet, når fællesskabet bliver angrebet?

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh og bliver instrueret af et hold nye, talentfulde instruktører med Milad Alami i spidsen, efterfulgt af Jeanette Nordahl og Iram Haq.

’Når støvet har lagt sig’ kommer i ti afsnit på DR1 og DRTV søndag klokken 20.00 i starten af det nye år.

En familiesag – kommende DR1 drama

I efteråret 2020 har DR Drama premiere på en stor serie om kærlighed, ansvar og omsorg, skrevet af forfatter Maja Jul Larsen.

’En familiesag’ instrueres af Pernille Fischer Christensen og stiller skarpt på en familie, der splittes af beskyldninger om vold i hjemmet. En 14-årig pige skriver en skoleopgave, der anklager stedfaren for grov vold, og systemet reagerer hårdt med en tvangsanbringelse. Men både pigens forældre og hendes lillebror benægter alt, og socialrådgiveren i sagen placeres i et dilemma. Forældrene tvinges i krig mod systemet, og ikke mindst mod deres egen datter. To parter der kæmper om retten til at give børnene en lykkelig barndom. Men hvem har ret?

Grow

TV 2 Zulu serie som brødrene Misam, Mehdi og Milad Avaz står bag. Det bliver deres første tv-serie. Spændingsserien, der har arbejdstitlen ‘Grow’, forventes at få premiere på TV2 PLAY og TV2 ZULU i 2020.

I hovedrollerne ´i den nye serie ses de to brødre Andreas og Sebastian Jessen, som for første gang spiller over for hinanden. På rollelisten er desuden etablerede skuespillere som Lars Mikkelsen, Henning Jensen, Laura Drasbæk, Thomas Levin, Henrik Noël Olesen, Solbjørg Højfeldt og Susanne Storm. Ibi Makienok er også på rollelisten

Erobreren

HBO Nordic’s første danske serie Erobreren blev annonceret tilbage i 2017. Den er ikke bekræftet endnu så vidt vi ved til 2019 premiere, men vi tager den lige med som en bobler.

‘Erobreren’ bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August. Serien vil blive på 8 afsnit af en time.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked