[responsive_menu_pro]

Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| onsdag 03. okt, 2018 08:50 | opdateret 15. aug, 2019 kl. 19:23 | 0 Kommentarer

Er du til danske serier, så er flere nye på vej her i oktober. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder

Casper Christensen serien ‘Undskyld, Norge’ fra 26. august på TV3 og Viaplay

Undskyld Norge Casper Christensen Viaplay TV3
TV3 Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis mandag 26/08/19 TV3 kl. 22:00
26-08-2019 22:00:00 Europe/Copenhagen Casper Christensen serien ‘Undskyld, Norge’ fra 26. august på TV3 og Viaplay

‘Undskyld, Norge’ er en fiktiv dokumentarserie, en såkaldt mockumentary. En skandaleramt og arbejdsløs Casper Christensen må flygte til Norge for at undslippe en række dårlige metoo-historier

TV3 Viaplay

En skandaleramt og arbejdsløs Casper Christensen må flygte til Norge for at undslippe en række dårlige metoo-historier, der har gjort ham til persona non grata i Danmark. Sådan er udgangspunktet for den nye serie ‘Undskyld, Norge’, som får premiere på Viaplay og TV3 mandag den 26. august kl. 22.00. Nu frigiver vi den officielle trailer for den fiktive dokumentarserie om komikerens storhed og fald.

‘Undskyld, Norge’ er en fiktiv dokumentarserie, en såkaldt mockumentary. Med et kamera klæbende til sig 24 timer i døgnet er Danmarks mest populære komiker, Casper Christensen, klartil at få dokumenteret sin uomtvistelige succes, så han selv og resten af Danmarks befolkning kan svælge i den. Sådan kommer det langt fra til i at gå i den nye Viaplay Exclusive, hvor det i stedet er Caspers desperate forsøg på at genvinde sin popularitet og berømmelse ved at få sit eget talkshow i Norge, der indfanges af det allestedsnærværende kamera.

Casper Christensen har selv skrevet ‘Undskyld, Norge’, og som det tidligere er set, i bl.a. ‘Klovn’, er det hans alter ego, komikeren Casper Christensen, der har hovedrollen i serien:

“Karakteren Casper i ‘Undskyld, Norge’ er beslægtet med Casper-figuren fra ‘Klovn’ – han er bare meget mere vanvittig og skruppelløs! Det er derfor serien hedder ‘Undskyld, Norge’, for jeg havde virkelig behov for at sige undskyld til nordmændene for den måde, han opfører sig på,” fortæller Casper Christensen, der med sit flamboyante alter ego ikke kun har ønsket at lave satire over en overfladisk og egoistisk tv-vært men peger på en mere generel fortælling:

“Casper i ‘Undskyld, Norge’ er et billede på, hvordan det ser ud, når mænd ikke kan finde ud af at blive voksne, men bliver ved med at opføre sig som en på 25 år, selvom man er fyldt 50 år. Når man er 50 år, skulle man gerne have fået vekslet noget af sin selvoptagethed og liderlighed til noget erfaring og ro, men det er Casper-figuren her ikke i stand til. Det bliver pinagtigt og, synes jeg, retmorsomt at se på,” siger Casper Christensen.

Ud over Casper Christensen byder ‘Undskyld, Norge’ også på en række kendte norske ansigter. Blandt andre hotelkongen Petter Stordalen, komiker Morten Ramm, skuespiller Ulrikke Falch (SKAM) og party-kongen Sverre Goldenheim. De bliver alle involveret i komikerens desperate jagt på succes og forventeligt nok, er det ikke alle nordmænd, der er lige begejstrede for den selvcentrerede dansker.

“Vi glæder os meget til at præsentere vores seere på Viaplay og TV3 for ‘Undskyld, Norge’ som er fyldt med satire og komik og også byder på et underholdende kultur-clash i mødet med nordmændene. Mockumentary-genren bevirker, at grænsen mellem virkelighed og fiktion kan blive svær at gennemskue i Casper Christensens fatale møde med Norge, og det mener vi er med til at skabe en spændende og anderledes serie,” siger Kenneth Kristensen, programdirektør hos Nordic Entertainment Group, Danmark.

Serien består af otte episoder à 22 minutter.

Video Thumbnail
Undskyld, Norge | Teaser 2 (w/subs) | A Viaplay Exclusive

Minkavlerne – ny dansk TV 2 Zulu serie fra 1. september

Minkavlerne TV 2 Zulu Fotos: Foto: Per Arnesen/TV 2
TV 2 Zulu TV 2 Play søndag 01/09/19 TV 2 Zulu kl. 23:00
01-09-2019 23:00:00 Europe/Copenhagen Minkavlerne – ny dansk TV 2 Zulu serie fra 1. september

Ny dansk komedieserie på TV 2 ZULU om en nordjysk familie med alt for meget ulovligt krudt, en kjøbenhavner på afveje og uheldig kærlighed. Premiere søndag 1. september klokken 23.00 – lige efter ‘ZULU Comedy Galla

TV 2 Zulu TV 2 Play

TV 2 Zulu har sat premieredato på deres nye danske komedieserie, Minkavlerne, om en nordjysk familie med alt for meget ulovligt krudt, en kjøbenhavner på afveje og uheldig kærlighed.

I Nordjylland bor Niller og Gerda med deres to voksne sønner, Martin og Allan, som midlertidigt har overtaget driften af familiens minkfarm, mens Niller er sygemeldt. Familiens yngste søn, Jakob, bor i København, hvor han læser på universitetet.

Familien kæmper for at få minkfarmen til at løbe rundt, så Martin, der forgæves higer efter sin fars anerkendelse, og Allan må tænke kreativt. De forsøger derfor at sælge et stort parti ulovlige kanonslag, men handlen går ikke som forventet. Tilbage står de med et stort tab og en container fyldt med krudt, der truer med at sprænge farmen i luften, og som ingen må opdage.

En sen aften kommer Allan til at skyde en stangstiv mand fra Ringsted, som har forvildet sig ind på farmen, og som Allan forveksler med en dyreaktivist. Manden overlever, men Martin og Allan går i panik ved tanken om at blive knaldet med 800 kilo ulovligt krudt og spærrer derfor manden inde i containeren, uden at ane hvad de stiller op med ham. Situationen bliver kun værre, da deres lillebror, Jakob, pludselig melder sin ankomst på gården.

Jakob er anderledes end sine brødre. Han er mors dreng, læser oplevelsesøkonomi og er tydeligvis mere retskaffen end både Martin og Allan. Deres far, Niller, håber på, at vidunderbarnet Jakob vil overtage minkfarmen, når han har færdiggjort sin uddannelse, men den er Jakob ikke helt med på – det har han bare glemt at fortælle sin far. Allan og Martin har stadig ikke tilgivet Jakob for den gang, han meldte Martin for spritkørsel, og det sidste, de har behov for, er, at moralens vogter opdager, hvad de har gang i.

Deres bror har dog travlt med at skjule sig i Nordjylland for kæresten i København. Og før han ser sig om, forelsker han sig hovedkulds i egnens smukke dyrlæge Maria. De to har overraskende meget til fælles, og da Maria også forelsker sig i Jakob, burde det være opskriften på en lykkelig kærlighedshistorie. Det er det bare ikke…

Mere om karaktererne i Minkavlerne på TV 2 Zulu

Minkavlerne Jakob Ruben Søltoft

Jakob

Jakob er den yngste af de tre brødre i minkavlerfamilien og har aldrig rigtigt passet ind i søskendeflokken. Modsat sine brødre har han klaret sig godt i skolen, og deres far, Niller, har derfor store forventninger til, hvor godt det hele bliver, når Jakob overtager minkfarmen. Det har Jakob dog ingen planer om at gøre, hvilket han ikke helt har fået fortalt endnu. Jakob er nemlig meget konfliktsky. Så snart en situation spidser til, stikker han af, om det så er fra familien, kæresten eller studiet.

Jakob er flygtet så langt væk fra familien, som han kan, nemlig til København, hvor han læser oplevelsesøkonomi og bor med sin kæreste, Rebekka, som han nu også er stukket af fra.

Jakob spilles af Ruben Søltoft

Ruben Søltoft er opvokset i Astrup ved Himmerland. Han er standupkomiker og vandt blandt andet DM i standup i 2010. Siden har han spillet med i tv-serien ‘SJIT Happens’ på TV 2 ZULU. Ruben Søltoft har desuden turneret med onemanshowene ‘Mit Hoved’ og ‘Ting Fra Min Mund’.

Martin

Martin er familiens ældste søn og tager del i driften på minkfarmen. I skolen blev Martin mobbet og stemplet som dum, fordi han er ordblind. Skolen gav hurtigt op på ham og hans bror Allan, og smed dem i specialklasse. Men Martin er ikke dum. Han er snu og udspekuleret og tøver ikke med at tage røven på folk for at tjene en ekstra skilling. Men samtidig er Martin usikker på sig selv og sine evner – især over for sin far, der heller ikke har megen tiltro til Martins evner.

Martin spilles af Kasper Gross

Kasper Gross er fra Aarhus. I 2009 vandt han to standup-konkurrencer og har siden turneret med flere shows. Han har desuden været nomineret til ‘Talentprisen’ ved ‘ZULU Comedy Galla’ to gange. Sammen med makkeren Jonas Mogensen står han bag tv-programmer som ‘Er vi der ikke snart?’ (2017) på TV 2 ZULU og ‘Grand Danois’ (2016) på TV 2. Kasper har ligeledes været medforfatter på fem sæsoner af ‘Dybvaaaaad’ på TV 2 ZULU. Kasper Gross og Jonas Mogensen har sammen skrevet manuskriptet til ‘Minkavlerne’.

 

Minkavlerne AllanAllan

Allan er familiens mellemste søn og en handlingens mand af meget få ord. Han er grænsesøgende og skræmmende rolig, lige indtil han pludselig eksploderer. For Allan betyder familien, og i særdeleshed Martin, alt. Han skyer ingen midler for at beskytte sin familie, hvilket ofte gør situationen meget værre.

Hvis man ser, hvor glad Allan er for at aflive mink, kan man godt blive nervøs for, hvad han ellers kan finde på. Især når man ved, hvor god han er med sin riffel.

Allan spilles af Jonas Mogensen

Jonas Mogensen er fra Nordjylland, men bosat i Aarhus. Han er standupkomiker og vandt i 2015 ‘Talentprisen’ ved ‘ZULU Comedy Galla’. Sammen med makkeren Kasper Gross står han bag tv-programmer som ‘Er vi der ikke snart?’ (2017) på TV 2 ZULU og ‘Grand Danois’ (2016) på TV 2, og Jonas er ligeledes medforfatter på de seneste fem sæsoner af ‘Dybvaaaaad’ på TV 2 ZULU. Kasper Gross og Jonas Mogensen har sammen skrevet manuskriptet til ‘Minkavlerne’.

 

Minkavlerne Gerda Niller Kirsten Lehfelt Niels HausgaardGerda og Niller

Gerda er mor til Allan, Martin og Jakob. Hun er familiens egentlige overhoved, der samtidig holder styr på minkfarmens finanser. Hun er menneskekender og spotter lynhurtigt, hvis folk lyver, men holder også en beskyttende hånd over sin familie. Hun har en særlig evne til at tro på det bedste i sine sønner og se gennem fingre med det lort, de laver. Inderst inde har Gerda skyldfølelse over for Martin og Allan efter sit massive alkoholmisbrug, da de var små. Et misbrug, som præsten Per hjalp hende ud af.

Niller er gift med Gerda og ser sig selv som familiens overhoved. Han er nærig og stædig, og han kunne aldrig drømme om at give nogen et kompliment. Niller er dårligt gående, men nægter at indrømme det. Derfor trækker han sig selv rundt på en kontorstol. Niller er typen, der aldrig giver op, og derfor lever han stadig højt på minkfarmens storhedstid.

Gerda spilles af Kirsten Lehfeldt

Kirsten Lehfeldt er fra Skanderborg og uddannet skuespiller ved Aarhus Teater. Kirsten har medvirket i flere tv-serier samt film som ‘Mord i Paradis’ (1988), ‘Solkongen’ (2005), ‘Tarok’ (2013) og ‘Mænd og Høns’ (2015). Kirsten er desuden kendt for sit samarbejde med Søs Egelind, som hun har skabt en række tv-serier sammen med som blandt andet ‘Søs & Kirsten’, ‘Kongeriget’ og ‘Selfistan’.

Niller spilles af Niels Hausgaard

Niels Hausgaard er fra Hirtshals. Han er sanger, sangskriver, satiriker og skuespiller. Niels Hausgaard har udgivet ti studiealbums og optrådt i adskillelige tv-programmer som blandt andet ‘Spørg Charlie’ på TV 2 CHARLIE. Han har senest turneret med showet ‘Tryk min danske hånd’ i 2019.

 

Minkavlerne Rene Mick ØgendahlRené

René er en provinssmart fyr, som bor i Ringsted. Han taler gerne sig selv op og pynter på sandheden for at fremstå smartere, end han i virkeligheden er. Han kalder sig selv ‘kørende sælger’, men er egentlig bare kørende fiskehandler. René er en ensom fyr, der har svært ved at komme tæt på andre mennesker og i særdeleshed det modsatte køn.

René spilles af Mick Øgendahl

Mick Øgendahl er opvokset på Østfalster. Karrieren tog for alvor fart med satireserien ‘Intermezzo’ i 1999 og Micks første onemanshow, ‘Micktrix’. Siden er det blevet til yderligere fem shows og en lang række roller på film og tv. Mick Øgendahl er desuden medstifter af produktionsselskabet Falster Inc., som står bag ‘Minkavlerne’.

 

Minkavlerne Per Frank HvamPer

Per Abildgaard er den lokale sognepræst. Han er godhjertet, positiv og hjælpsom, men knap så bibelstærk. Per er far til dyrlægen Maria, som han først lige er begyndt at lære at kende. Per kan ikke løbe fra, at han er lidt af en skørtejæger og har et godt tag på de kvindelige kirkegængere.

Per spilles af Frank Hvam

Frank Hvam er oprindeligt fra Ørum i Midtjylland. Han er standupkomiker, manuskriptforfatter og skuespiller. Han er kendt fra tv-programmer som ‘Casper & Mandrilaftalen’ og ‘Lang fra Las Vegas’ (2001-3) og skabte i 2005, sammen med Casper Christensen, komedieserien ‘Klovn’. Frank Hvam har desuden optrådt med flere onemanshows og var i foråret 2019 aktuel med showet ‘Det gode selskab’ sammen med Mick Øgendahl.

 

Minkavlerne MariaMaria

Maria er datter af præsten Per, men har levet det meste af sit liv hos sin mor i København. For at lære sin far bedre at kende er hun flyttet til Nordjylland, hvor hun nu hjælper til hos den lokale dyrlæge. Maria er handlekraftig og klog – og bestemt ikke bange for at sige sin mening. Og hun lader sig ikke skræmme af et par bonderøve.

Maria spilles af Anna Stokholm

Anna Stokholm er oprindeligt fra København og er uddannet skuespiller fra Odense Skuespillerskole i 2016. Ud over ‘Minkavlerne’ har Anna medvirket i ‘Klassefesten’ (2011), ‘De forbandede år’, der får premiere i 2019, og TV 2 CHARLIEs dramaserie ‘Sygeplejeskolen’ (2018-2019).

 

Minkavlerne RebekkaRebekka

Rebekka er Jakobs kæreste og et snotforkælet enebarn, der er vant til at få sin vilje. Hun har allerede planlagt sit og Jakobs liv ned til mindste detalje, men har bare lige glemt at spørge Jakob, om han er enig i planen. Hun er villig til at kæmpe med næb og kløer for at holde fast i Jakob, når hun nu har investeret så mange timer i ham.

Rebekka spilles af Julie Rudbæk

Julie Rudbæk er fra Rødovre. Hun er skuespiller, manuskriptforfatter og står bag de roste tv-serier ’29’, ’30’ og ’31’. Julie Rudbæk er uddannet fra Det Danske Filmskuespillerakademi i 2009. Siden har hun skabt tv-satireprogrammerne ‘Generation SoMe!’ og ‘Julie og Jesper’ samt mini-tv-serien ‘Jaloux’ til DR i 2017.

 

Minkavlerne Sonja Bodil JørgensenSonja

Sonja er den lokale kromutter og har været det så længe, at hun nærmest er groet sammen med stedet. Hun er snu og finder sig ikke i noget. Alle på egnen har respekt for Sonja, for hun har den ultimative magt; hun kan give én karantæne fra kroen. Hendes forhold til Niller og Gerda går helt tilbage til, dengang de to mødte hinanden, og Gerda også stod i baren. Sonja kender alle familiens – og resten af byens – hemmeligheder.

Sonja spilles af Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er oprindeligt fra Vejen og uddannet skuespiller ved Statens Teaterskole i 1990. Den prisbelønnede skuespiller har spillet masser af teater og været med i film og tv-serier som ‘Idioterne’, ‘De grønne slagtere’, ‘Hvidsten Gruppen’ og ‘Den skaldede frisør’ samt ‘Lærkevej’, ‘Lykke’ og ‘Badehotellet’. Hun har desuden lavet tv-satire som ‘Rytteriet’ og spillet revy med ‘Tam Tam i Glassalen’.

DNA – ny dansk TV 2 serie starter 9. september - se trailer her

DNA TV 2 serie 2019 Foto: TV 2
TV 2TV 2 TV 2 Play mandag 09/09/19 TV 2 kl. 20:00
09-09-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen DNA – ny dansk TV 2 serie starter 9. september - se trailer her

TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen

TV 2 TV 2 Play

Så er efterårs tv-sæsonen ved for alvor at komme i gang. TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen.

’DNA’ er en krimiserie om Rolf Larsen – en engang respekteret efterforsker ved Københavns Politi, der har mistet sin datter i en tragisk ulykke. Knust af sorg, skyld og spirende vanvid har han mistet grebet om sit liv, indtil afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset. Nye oplysninger nærer et spinkelt håb hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham på sporet af en sag om trafficking.

Manuskriptforfatter Torleif Hoppe siger, at hans grundlæggende ønske har været at skabe en vedkommende serie med en hovedperson, der er drevet af et personligt motiv.

– Frem for en klassisk krimi om en politimand eller -kvinde, der passer sit arbejde med at løse sager for andre mennesker, har jeg ønsket at lave en fortælling om en person, der var drevet af sin egen nødvendighed og behovet for at opklare en forbrydelse, som berørte ham selv personligt. Derfor udviklede jeg ideen om en mands søgen efter sin egen datter. Noget af det stærkeste og mest besættende, jeg personligt kan forestille mig. En jagt på det liv, han selv er ophav til – hans eget DNA, om man vil, siger Torleif Hoppe, der blev inspireret af den virkelige historie om fejl i politiets DNA-register og en bunke af oversete match i for længst afsluttede sager.

Fra seriens start er Rolf Larsen en knust mand med et slukket håb. Han var tidligere et velfungerende, socialt menneske med karriere, et liv, en kone og en lille baby. Og da håbet atter vækkes, vil han rejse sig fra en apatisk, tilbagetrukket eremit-tilværelse i Nordjylland for at komme på sporet af den sandhed, han tidligere måtte opgive at finde. Spor, der strækker sig langt ud over landets grænser.

Anders W. Bertelsen spiller blandt andet overfor den anerkendte, engelske skuespillerinde, Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og som forleden modtog en ærespris under årets Berlin Filmfestival. Desuden medvirker danske Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og den polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

Video Thumbnail
DNA_Lancering_42sek Play Dato

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Minkavlerne – ny komedieserie med flere kendte navne på TV 2 Zulu

Minkavlerne TV 2 Zulu

Foto: Andreas Omvik / TV 2

Serien, som har titlen ’Minkavlerne’, er en komedieserie om en familie i det nordjyske – meget langt fra storbyen og den politiske korrekthed – der bliver tvunget til at stå sammen, da de ”kommer til” at kidnappe en mand fra Ringsted.

I ’Minkavlerne’ medvirker Niels Hausgaard og Kirsten Lehfeldt som minkavlerparret Niller og Gerda. Blandt de øvrige medvirkende ses Bodil Jørgensen, Mick Øgendahl, Anna Stokholm, Frank Hvam, Ruben Søltoft samt de to unge manuskriptforfattere bag serien, Jonas Røn Mogensen og Kasper Gross.

Manuskriptet til ’Minkavlerne’ er primært skrevet af de unge, aalborgensiske talenter Jonas Røn Mogensen og Kasper Gross, som har fået støtte i manuskriptarbejdet fra blandt andre Jacob Tingleff og Mick Øgendahl. De to manuskriptforfattere spiller selv med i serien, hvor de har rollerne som sønnerne Allan og Martin, der midlertidigt har overtaget driften af den økonomisk trængte minkfarm efter deres far.

Minkavlerne kommer på TV 2 Zulu / Play til efteråret.

Morten Hee Andersen Fred til Lands

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Fred til lands

Fred til lands er titlen på DR1’s søndagsdrama i efteråret 2019. ’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn og er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

Store Lars TV3 ViaplayStore Lars – ny Viaplay/TV3 original serie

På vej er også den romantiske komedie, ’Store Lars’ med Lars Hjortshøj. En serie der ligger i grænselandet i mellem fiktion og virkelighed. På rollelisten ses udover Lars Hjortshøj også Ellen Hillingsø, Martin Brygman, Julie Agnete Vang, samt en stor skare af kendte danske personligheder.

’Store Lars’ er historien om den folkelige danske komiker, Lars Hjortshøj, der i sin jagt på det store gennembrud søger efter respekt fra de finere kulturelle kredse. Lars har etableret sig som standup-komiker, ham der spillede julemanden på TV og var god til at underholde børn. Men nu skal det være slut. Lars Hjortshøj vil anderkendes. Han vil lave Shakespeare, mænge sig med de kongelige og have kulturelitens accept. Han vil være ’Store Lars’. Intentionerne er gode og ambitionerne er store. Men Lars Hjortshøj oplever gang på gang at lave benspænd for sig selv i sin søgen efter anerkendelse.

Søren Frellesen, Maj Bovin og Lars Hjortshøj er hovedforfattere til ’Store Lars’ og Morten BH er instruktør. Sendes på TV3 og Viaplay i efteråret 2019.

DNA – Ny dansk serie på TV 2 i efteråret 2019

DNA TV 2

Nicolas Bro, Anders W. Berthelsen og Olivia Joof i ‘DNA’. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

’DNA’ forventes at få premiere på TV 2 i efteråret 2019.

I seriens hovedrolle ses Anders W. Berthelsen som politi-efterforskeren Rolf Larsen. Han spiller blandt andet overfor den anerkendte, engelske skuespillerinde, Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og som forleden modtog en ærespris under årets Berlin Filmfestival. Desuden medvirker danske Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og den polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

For manuskriptet står Torleif Hoppe, der tidligere har været manuskriptforfatter på afsnit af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’. Og i instruktørstolen sidder Henrik Ruben Genz, der har instrueret prisvindende spillefilm som ’Frygtelig lykkelig’, ’Undskyld jeg forstyrrer’ og ’Gud taler ud’ samt afsnit af tv-serier som ’Bankerot’, ’Borgen’, ’Lulu & Leon’, ’Forbrydelsen’, ’Krøniken’, ’Forsvar’ og ’Nikolaj og Julie’.

’DNA’ er en krimiserie om Rolf Larsen – en engang respekteret efterforsker ved Københavns Politi, der har mistet sin datter i en tragisk ulykke. Knust af sorg, skyld og spirende vanvid har han mistet grebet om sit liv, indtil afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset. Nye oplysninger nærer et spinkelt ha?b hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham pa? sporet af en sag om trafficking.

 

Mellem os TV 2

I de to danske hovedroller ses Lærke Winther og Johannes Nymark (forrest), mens det norske par spilles af Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen.
Foto: Christian Geisnæs / TV 2

Mellem os

TV 2 har i 2019 premiere på den nye dansk-norske dramaserie ’Mellem os’ om det moderne parforhold. Her følger vi to par – herunder det danske par spillet af Lærke Winther og Johannes Nymark – der drømmer om den store og evige kærlighed, men som også påvirkes af eksempelvis en ekskæreste, utroskab, uopfyldte drømme og en graviditet, der bare ikke kommer.

Forhøret

Forhøret Viaplay

Foto: Henrik Ohsten

Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm, Søren Malling, Lars Ranthe og David Dencik er blandt navnene i ny Viaplay serie skabt og instrueret af Christoffer Boe.

Ulrich Thomsen har hovedrollen som politimanden Bjørn, der sætter alt ind på at finde den morder, som har slået hans egen datter ihjel. Handlingen udspiller sig over et enkelt døgn, og i hvert afsnit konfronterer Bjørn en ny mistænkt i et forhør på en ny location. Hver afhøring bliver en psykologisk kamp mellem to personer; en kamp, som med nervepirrende intensitet vil bringe både Bjørn og seerne et skridt nærmere morderens identitet – og sandheden om datterens død. Men er det en sandhed, Bjørn har lyst til at kende?

Forhøret får premiere eksklusivt på Viaplay sidst i 2019

Doggystyle (sæson 2), DR3

DR’s ungdomsserie Doggystyle er bekræftet for endnu en sæson. Her skulle afsnittene i øvrigt blive lidt længere har vi hørt.

Dan Sommerdal TV 2 Charlie krimi

De tre største roller i ‘Dan Sommerdahl’ (fra venstre): André Babikian er efterforskningsassistent Flemming Torp, Laura Drasbæk spiller chefkriminaltekniker Marianne Sommerdahl og Peter Mygind i rollen som Dan Sommerdahl. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Dan Sommerdahl – ny dansk TV 2 Charlie krimi

Helsingør bliver rammen om TV 2 CHARLIEs første egenproducerede krimiserie, ’Dan Sommerdahl’. Optagelserne blev indledt mandag 6. maj i den nordsjællandske by ved Øresund, som hele sommeren og frem til 20. september vil være den levende ramme, som serien udspiller sig i.CHARLIE-serien, der er inspireret af bestsellerforfatteren Anna Grues krimier om ’Den skaldede detektiv’, har Peter Mygind i hovedrollen som Dan Sommerdahl – en højt respekteret politiefterforsker, som engagerer sig stærkt i opklaringen af byens store kriminalsager. Men engagementet har en pris for Dans privatliv.

Hans hustru, Marianne Sommerdahl (spillet af Laura Drasbæk), er chefkriminaltekniker på samme politistation som sin mand. Her arbejder også deres fælles kollega og ven, efterforskningsassistent Flemming Torp (André Babikian), der har været hemmeligt forelsket i Marianne siden ungdommen.Da Dan Sommerdahl bliver mødt af Mariannes ønske om skilsmisse, vokser hans problemer, og det samme gør den anspændte stemning i efterforskningsafdelingen. Her er tre hovedpersoner fanget på samme arbejdsplads, mens hemmeligheder af lykke og sorg udspiller sig i det skjulte trekantsdrama.

Erobreren

HBO Nordic’s første danske serie Erobreren blev annonceret tilbage i 2017. Den er ikke bekræftet endnu så vidt vi ved til 2019 premiere, men vi tager den lige med som en bobler.

‘Erobreren’ bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August. Serien vil blive på 8 afsnit af en time.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

Badehotellet – sæson 7 i 2020

Skaberne af ‘Badehotellet’ fortæller at serien vender tilbage i en syvende sæson til næste år.

– Det var ikke nogen svær beslutning at tage med den opbakning, ‘Badehotellet’ har hos seerne. Vi var spændte på, om de ville være med, da vi valgte at springe seks år frem i handlingen, men det har de jo virkelig været, fortæller Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV 2.

Når tv-serien vender tilbage i 2020, vil den foregå under begyndelsen af en af de mest dystre perioder i danmarkshistorien, nemlig under besættelsen.

– Vi sprang netop i tiden for at komme op i nærheden af besættelsen og måske ind i den. Det kommer vi så med næste sæson, der udspiller sig i sommeren 1940, nogle få måneder efter at Danmark er blevet besat af Hitlers tropper, siger forfatterne og fortsætter:

– Straks blev der indført kørselsforbud, rationeringsmærker og mørkelægning, men i stedet for at grave sig ned i depression reagerede danskerne med en trodsig løssluppenhed denne første sommer under besættelsen. Biografer, revyer og restauranter havde travlt som aldrig før. Og tyskerne skulle fanden gale mig heller ikke bestemme, om vi skulle på badeferie, selv om bilen måtte blive hjemme.

Rita – ny sæson på TV 2 i 2020

Rita, Danmarks dejligste og mest politisk ukorrekte lærer – i hvert fald på skærmen – vender tilbage næste år med en ny sæson.

Optagelserne til den nye og femte sæson går i gang i begyndelsen af september, og i hovedrollen møder vi naturligvis igen Mille Dinesen.

Gensyn med Mille og de andre
– Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at lave en ny sæson af ‘Rita’, og det er skønt endelig at kunne fortælle det. Jeg mærker stadig en meget stor interesse for serien fra både danske og internationale fans, som jeg er i kontakt med, og så er Rita bare sådan en skøn kvinde, som jeg holder virkelig meget af at spille, siger Mille Dinesen.

Udover Mille Dinesen i rollen som Rita, bliver det blandt andet også til et gensyn med resten af det velkendte cast, nemlig Lise Baastrup (Hjørdis), Ellen Hillingsø (Helle), Carsten Bjørnlund (Rasmus), Peter Gantzler (Niels) og Nikolaj Groth (Jeppe).

Når støvet har lagt sig – nyt DR1 drama

Fra januar 2020 viser DR søndagsdramaserien ’Når støvet har lagt sig’. Det er et multiplot-drama om otte meget forskellige mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter et tragisk terrorangreb rammer Danmark. Det er en serie om den sammenhængskraft, der forbinder os, og de handlinger, der truer med at splitte os ad. For hvad sker der i det enkelte menneske og i samfundet, når fællesskabet bliver angrebet?

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh og bliver instrueret af et hold nye, talentfulde instruktører med Milad Alami i spidsen, efterfulgt af Jeanette Nordahl og Iram Haq.

’Når støvet har lagt sig’ kommer i ti afsnit på DR1 og DRTV søndag klokken 20.00 i starten af det nye år.

En familiesag – kommende DR1 drama

I efteråret 2020 har DR Drama premiere på en stor serie om kærlighed, ansvar og omsorg, skrevet af forfatter Maja Jul Larsen.

’En familiesag’ instrueres af Pernille Fischer Christensen og stiller skarpt på en familie, der splittes af beskyldninger om vold i hjemmet. En 14-årig pige skriver en skoleopgave, der anklager stedfaren for grov vold, og systemet reagerer hårdt med en tvangsanbringelse. Men både pigens forældre og hendes lillebror benægter alt, og socialrådgiveren i sagen placeres i et dilemma. Forældrene tvinges i krig mod systemet, og ikke mindst mod deres egen datter. To parter der kæmper om retten til at give børnene en lykkelig barndom. Men hvem har ret?

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked